Ordslanger, flere varianter.

Hovedreglerne i ordslangespil er:

Bogstaver som ligger ved siden ad hinanden skal give et ord/navn, der må skrives fra venstre mod højre samt oppefra og ned.

Den lækre: Der bruges en pakke IKEA-kiks.

Spiller 1 tager en håndfuld fra æsken, kiksene lægges på bordet og deles i vokaler og konsonanter. Der skal nu bruges så mange kiks som muligt på at bygge ord, sammenhængende på kryds og tværs, eller enkeltstående. Ordene skal være stavet rigtigt. De kiks som ikke kunne bruges tilfalder spiller 2 at spise. Bagefter byttes.

Den taktile: Der bruges taktile bogstaver (træ, gummi, skum, modellervoks m.v.), evt kan der arbejdes med magnetbogstaver på en whiteboardtavle.

Spilles som ovenstående – men spises ikke.

Den terningeglade: Der bruges raflebæger og terninger. Der findes forskellige spil i handelen, som regel er bogstaverne forsynede med et tal, så man kan tælle points sammen.

Kortvarianten: Der kan bruges bogstavkort og jokerkort. Jokerkortene skiftes efterhånden de rette bogstaver dukker op. Hver spiller har 10 kort på hånden, når man har tur må der lægges så mange kort ned som kan danne ord/navne i sig selv, eller som supplement til egne og andres kort. Turen slutter når spilleren ikke kan lægge flere kort ned, herefter tager spilleren kort fra bunken indtil der igen haves 10 kort på hånden. Hvert lagt kort giver 1 point (brug tændstikker, knapper eller lignende